lördag, maj 14, 2011

Vybz, Busy och lite om att slicka fitta

Allt började med att det dök upp en låt där en låtrad lät påskina att Vybz, hör på maken, skulle gilla att slicka fitta! Det dröjde inte länge innan Addi skickade ut ett pressmeddelande där han inte bara dementerade detta befängda och illvilliga rykte utan också passade på att understryka att han från och med nu inte längre kommer spela in gun tunes. Man kan ju fråga sig om splicen inte var planterad av Vybz för att han återigen skulle få lite uppmärksamhet.

Dementin till trots så förtog ju inte Busy Signal detta tillfälle att förlöjliga Vybz ännu mer och släppte några dagar senare dissen Dem nyam anything där han inte bara går till angrepp mot eventuella sexvanor, utan också ondgör sig över hur di Teacha klär sig, och understryker att Vybz och hela hans entourage totalt saknar de egenskaper och karakteristika som känneteckar en "real badman". Egenskaper som jag antar att Busy däremot innehar.



Jag tycker detta väldigt väl illustrerar upprätthållandet av manlighet. Kanske är Vybz ilska överdriven, men just att han ändå känner sig tvungen att agera och markera, illustrerar ju att han uppfattar att något står på spel. Här hans manlighet, eller i alla fall hans iscensatta manlighet, hans offentliga manlighet, som han säkert själv föreställer sig är en stor del av hans framgång. Det är den som blivit sårad, och det är den han nu måste återupprätta och det kan han bara göra på ett sätt, just genom att understryka att detta inte handlar om honom, utan att det faktum att folk tar sig tid och energi att förstöra hans image vittnar om hans storhet, och att hans manlighet kanske är lite sårad, men hans självförtroende är grundmurat.

Frågan är ju om Busy verkligen vinner några poäng på detta. Låten är rolig och rätt spetsfundig, men samtidigt deltar Busy i och med sin låt i samma grad i detta skådespel, i och med att han använder Vybz sårade manlighet som hävstång för att hävda sin egen.

Inga kommentarer: