onsdag, oktober 04, 2006

Trött på Top Model

Jag tror jag tröttnade på Tyra Banks och hennes överlägsna sätt i Americas Next Top Model för kanske två säsonger sen. Att jag ändå fortsatt att titta på det beror till största del på att glamfaktorn i den amerikanska upplagan är fasligt mycket högre än i den svenska. Även om man börjar få slut på idéer även i USA och slår knut på sig själva för att komma på det mest originella utgångsläget för en plåtning när man nu gjort i stort sett allt utom en plåtning ute i rymden.

Nu har jag inte bara tröttnat på Tyra utan på serien i största allmänhet. Tjejerna saknar den originalitet som jag upplevde att de i de första säsongerna hade, men det kan ju ha att göra med att det var så nytt. Men ändå, jag minns med minsta ansträning fler deltagare från de inledande säsongerna än från de senaste. Sen kan jag inte låta bli att förundras över vilken respekt deltagarna visar för Tyra och samtidigt ifrågasätta varför. Okej att tjejen är en grym förebild men vissa visar tendenser att vara helt hjärntvättade av Tyras storhet, som om jag ska vara ärlig, helt verkar ha undgått mig.

Men just den framgång ANTM varit har banat väg för andra liknande serier. Inte bara har det inneburit att man kan se så väl den nordiska upplagan eller den brittiska. Kanal 5 har precis börjat visa Janice Dickinsons egen serie som för den som inte kan tröttna på Janice röst här kan se sig mätt på henne och hennes ombytliga nycker. Klart sevärt om man är på rätt humör. Men om man är desto mer intresserad av modellbranschen så tycker jag hellre att man ska se 8th & Ocean på MTV 18.30 på lördagar. 8th & Ocean följer livet för ett tiotal modeller som efter bästa förmåga försöker försörja sig samtidigt som de delar bostad i ett lägenhetskomplex. Så klart som upplagt för intriger och konflikter av alla de slag. Tjejerna är sexiga och killarna vältränade. Efter bara två avsnitt har jag helt programmerat in dag och tid för när det visas och tänker inte missa ett enda avsnitt.

p.s trodde mitt liv var över nu när människornas stad är slut och repriseringen av the boondocks är över men snart börjar Helt Hysteriskt om. Onsdagar 23.00 Svt 2 med start nästa vecka.

1 kommentar:

Malena sa...

Bra bild!