söndag, oktober 01, 2006

Kåta Gun sätter trenden

I fredags kändes det som om jag praktiskt taget gick in i en vägg av leopardmönstrat. Inte för att jag rörde mig i en klunga av människor som följer alla modenycker i Elle till punkt och pricka, snarare tvärtom. Jag bevistade ett arrrangemang där det fanns ett stort urval av människor i väldigt skilda åldrar och därför var det så förvånande att se detta leopardmönster var jag än vände ögonen.

Och igår var jag på Tensta konsthall och såg Samir Alj Fälts utställning Ultravåldsdesign. Suprise suprise. Hela utställningshallen är inredd i leoparmönstrat. Ännu roligare var det när besökare kom in och hade lepoardmönstrat på sig. Jag sa lite diskret till mitt sällskap att de skulle smälta in väldigt bra i miljön. Hahaha. Så torr jäkla humor har jag.

Sen klev jag av tunnelbanan i västra skogen och framför mig i rulltrappan åker en femtiopluskvinna med en leopardmönstrad trenchcoat. Försöker någon säga mig något ?


Men när jag igår kväll återigen bänkade mig framför Kvarteret Skatan och såg Kåta Gun sitta och fika med sin hund i en gigantisk leopardmönstrad väska så förstod jag vem trendsättern i det här fallet varit. Eller. Snarare är det så att Gun för all tid och evighet kommer ha leopardmönstrat medan resten kommer bära det i ett par månader framåt och sedan låta plaggen försvinna i glömskan längst in i garderoben. Men just den typ av konsekvens för en stil och att så krampaktigt hålla fast vid den oavsett hur inne eller ute den är i alla andras ögon beundrar jag. Det är så mycket mer uppfriskande att se än allt annat tråk som finns där ute. Och just med vilken självklarhet sådana som Gun hux flux är helt rätt är nästan skrattretande. Det bästa hån som finns mot att trender egentligen i själva verket är så sjukt fåniga och återigen bara bevisar hur lealösa vi människor är som låter andra bestämma hur vi får och inte får se ut.

Inga kommentarer: