söndag, april 23, 2006

Semesterflörtar och strandraggare

När man läser artiklar av det här slaget vet man inte vad man ska förfäras mest av. Vad de stackarna till intervjuobjekt som fallit i fällan faktiskt påstår sig tycka och ger uttryck för, eller på den brist på nyans som artkeln har. Är det verkligen så svårt att ge en nyanserad bild av strandraggare och semesterflörtar? Tydligen om man ska döma av Aftonbladets artikel. Här låter man två turkiska killar vara representativa för alla strandraggare världen över, oavsett var på jorden de befinner sig.
Jag är medveten om att såväl kvinnor som män tar tillfället i akt att kanske leva lite mer lössläppt på semestern. Just för att folk tror att vad som händer på semestern egentligen inte har hänt överhuvudtaget är det desto viktigare att det skrivs om det. Men vem som helst kan bli reaktionär för mindre. Mellan raderna bekräftas alla upptänkliga fördomar som de flesta aldrig skulle våga erkänna att dom har. Myterna om den översexuella mörka mannen fortlever i och med det här lilla mästerstycket. Exotism a la år 2000. Bra jobbat Aftonbladet!

Det som tar priset är när den ena av dem på frågan om han skyddar sig svarar
– Ofta har tjejen med sig kondomer. Eftersom jag sällan är med någon mer än en eller två gånger så känns det inte så farligt. Då behöver man inte skydda sig så noga.
Kanske är inte sexualundervisningen så bra i Turkiet för exakt vad som gör att man bara har sex EN gång med EN partner säkert och som han säger "inte så farligt" fattar jag inte riktigt. Att han indirekt haft sex med sin sängkavlajers sängkavaljerer,och därmed också dragit på sig vad de nu kan tänkas lida av, verkar inte ha nått den här 23-åringen som inte verkar dra sig för att uppge att han haft sex med bara 200 kvinnor, i jämförelse med vännen som lägrat närmare tusendet.
Och vännen med de tusen erövringarna lyckades hitta ett ögonblick av tillfällig lycka då han faktiskt gifte sig med en fager svenska. En svenska som bedrog honom och som nu gjort att han lämnat sitt promiskuösa leverna bakom sig. Och inte utnyttjar han tjejerna, de är tjejerna som utnyttjar honom. Svenskan som han gifte sig med krossade hans hjärta och bedrog honom. Men med alla tjejer som faller för honom så kanske han kan leta sig igenom tusen andra och hitta en som det kanske kan hålla med i det långa loppet ?
Det framgår att de svenska tjejerna är bäst, i alla fall om 23-åringen som inte skyddar sig får bestämma. På vilket sätt framgår dock inte. De är vackra så klart. 23- åringen verkar föredra lammkött också då han för tillfället hittat en som med svenska mått är knappt byxmyndig. Något jag inte får att gå ihop med hur han börjar sin förförelse om att övertyga tjejens föräldrar om sin egen förträfflighet och inte ens se åt tjejen för att sedan när han fått föräldrarnas förtroende drar iväg med tjejen för att visa henne omgivningarna. Kanske uppger han inte sin riktiga ålder men hur föräldrar som skickar iväg sin 15-åring ensam med en främmande man i ett semesterparadiset fullt av frestelser får man aldrig veta.

1 kommentar:

Anonym sa...

ja, man blir ju rätt less när nån anstränger sig så uppenbart för att spä på fördomar. suck. gillar din blogg, förresten. puss och kram.