tisdag, december 06, 2011

30 frågor om tv

1. En serie som aldrig borde lagts ner? Jag vill svara Cityakuten men frågan är hur bra den varit om den fått fortsätta i all evighet?

2. En serie du önskar att fler tittade på? Modern Family. Människor som inte kollar på Modern Family tror jag lever ett väldigt mycket tråkigare liv.

3. Favoriten bland de nya serierna för säsongen? Jag gillar Homeland, och måste när jag ändå tar upp den passa på att för vad som känns som hundrade gången tipsa om den snarlika Sleeper Cell som kom runt 2002 om jag inte minns fel. Sen föll jag för New Girl men hann inte följa varje vecka och ska kolla ikapp så snart jag kan. Gillar American Horror story också. Lights out fick ingen fortsättning vilket var synd, den är mycket sevärd. Och The Shadow Line var fullkomligt genial om förmodligen bara tänkt att gå i en säsong.

4. Din favoritserie nånsin? Nej nej nej nej.

5. En serie som du hatar? Inte bara en. Entourage ( som att svära i kyrkan), How I met your mother ( oj nu svor jag visst igen), 2 and a half men ( någon får ta och tvätta min mun med tvål tror jag), Jims värld och Listen up ( tragsikt att Costanza inte fick ett värdigare öde). Sen är jag väl inte direkt överförtjust i NCIS, CSI Miami, Close to home och Cold Case men dom är ju så dåliga att det vore taskigt hata dem.

6. Ditt favoritavsnitt av din favoritserie? Sista avsnittet av förra säsongen av Sons of anarchy var väldigt bra.

7. Minst favoritavsnitt av din favoritserie? När dom var i Irland och härjade kändes det lite småkrystat emellanåt.

8. En serie alla borde titta på? The Wire. Det finns mycket man kan lära sig av The Wire.

9. Bästa scenen nånsin? Bara för att jag som bäst håller på och kollar om The Wire säger jag scenen då Avon hälsar på i gropen men teamet missar fota honom pga att Santangelo är sen upp på taket. I samma säsong finns en helt briljant katt och råtta lek där Daniels och gänget följer Avons bil som kör runt i cirklar och till slut möts de bägge männen öga mot öga och Avon hytter med fingret mot Daniels. Helt genialt.

10. En serie som du inte trodde du skulle gilla men slutade upp med att älska? [Konstig svenska i den frågan.] Det står helt still i mitt huvud.

11. En serie som gjorde dig besviken? Det mesta svenskt som gjorts på senare år har inte alls levt upp till mina förväntningar.

12. Ett avsnitt du sett mer än fem gånger? Ett par Cityakutenavsnitt.

13. Favoritserie från barndomen? Skönheten och odjuret, Klassliv, Mer klassliv, Ensamma hemma.

14. Manlig favoritkaraktär? Jag är för godhjärtad för att svara Omar så jag säger Wayne Unser.

15. Kvinnlig favoritkaraktär? Hon må vara helt jävla bindgaen men jag gillar ändå Gemma Teller Morrow. För att inte tala om vilken citatmaskin hon är. " I dont trust people who dont eat meat" "Thats why you should drown baby girls".

16. Guilty pleasure-serier? True Blood har ju blivit lite cheesy och Criminal minds är också väldigt dåligt.

17. Favoritminiserie? Kollar knappt på miniserier men Exile var väl okej. 18. Favoritserie som började tidigare än 2000? The Sopranos och Uppdrag mord även om den senare känns väldigt daterad så här i efterhand.

19. Bästa cast? Säger Modern Family där också, man har inte lämnat någon karaktär åt slumpen och det märks verkligen.

20. Favoritkyss? Sånt bryr jag mig väldigt lite om jag ska vara helt uppriktig.

21. Favoritpar? Jax och Tara. Dom har alla odds emot sig. I Hamlet tar Ofelia livet av sig men hur det kommer sluta för Tara återstår att se.

22. Favoritserieavslutning? Jag lägger inte sånt här på minnet så jag säger Sex and the City. Tycker slutet är lökigt men tror inte det går att få ett mindre dåligt slut heller.

23. Mest irriterande karaktär? Gubben med husbilen och den där korthåriga kärringen i The Walking dead vill jag helst att dom dumpar asap för dom är bara en belastning för hela gruppen.

24. Bästa citat? Som jag kommer ihåg så här rakt upp och ner - And people in hell all want slurpees ( Darryl i Walking dead)

25. En serie du planerar att titta på (ny eller gammal)? Den listan är lång men Generation Kill står högst upp på agendan.

26. Största OMG-ögonblick? Typ varje avsnitt av senaste säsongen av Sons of anarchy har innehållit ett sådant så det är omöjligt att välja ett. Samt hur Wallace tas av daga i The Wire.

27. Bästa pilotavsnitt? Jag vill minnas att första avsnittet av Cityakuten var en rätt bra avspegling av vad som komma skulle och också var väldigt rättvis mot huvudkaraktärerna.

28. Första tv-besatthet? Ensamma hemma ( Party of five). Missade jag ett avsnitt hade jag djup djup djup ångest pga skulle ju aldrig få chansen att se igen.

29. Pågående tv-besatthet? Sons of anarchy. Tar det personligt när någon oinsatt uttalar sig om saker de inte vet eller har insyn i eller inte legat sömnlösa och funderat över.

30. Sorgligaste karaktärsdöd? När Mark Greene faller ner på Hawaii.

1 kommentar:

Katja sa...

Denna hijackar jag till min blogg!