fredag, november 04, 2011

Dagens snokartips

Detta må vara old news för somliga vars snokarskills vida överträffar mina men nu kan man alltså inte bara söka på förnamn eller efternamn på Birthday.se, man kan också se vilka som är skrivna på samma adress och i och med att Skatteverket nu kräver att man anger lägenhetsnummer går det att se vilka som är samboende.

Och vad kan man om möjligt ha för nytta av detta kanske någon underbegåvad människa frågar sig. Well låt oss ta ett hypotetiskt exempel. Du träffar en kille som vi för enkelhetens skull kallar Stig. Stig och du flörtar lite men några veckor senare ringer en kvinna och påstår att Stig är hennes kille, att hon är i femte månaden med hans förstfödde son, och hon tycker du borde sätta dig in i hennes situation, och pratar vitt och brett om systerskap, och att hon varit i din sits också, som om hon hade minsta tillstymmelse till vad du och Stig har.

Om du då drar in Stigs namn i Birthday.se och sen klickar på "på samma adress" så kan du snabbt se att kvinnan som du precis pratat med mycket riktigt bor ihop med Stig. Till nästa gång du träffar en kille kan du då dra in hans namn innan något hunnit hända, och nästa gång han ringer fråga vem hans sambo, kvinna tre år yngre än honom själv, är, och hur länge de känt varann.

Nu kommer kanske vän av ordning dragande med argumentet att detta ju förutsätter att Stig varit uppriktig och ärlig med dig från början och uppgett sitt riktiga namn men om du har så dåligt omdöme att du umgås med folk som ljuger om vad dom heter bör du nog se över din umgängeskrets. Dessutom, oavsett vad han uppgett vad han heter, innan du ens kommit så långt som till Birthday.se så har du ju så klart säkerhetsställt att informationen du har stämmer. Basic snokarstuff.

Man borde inte behöva misstro andra män(niskor) på det här viset och faktum är att jag det. Eller ja. I alla fall inte fram tills det att jag fick veta att det fanns ett verktyg för att se hur landet verkligen ligger.

Inga kommentarer: