måndag, november 29, 2010

Såååååå kvinnlig

Okej nu ska ni få höra. Förra veckan köpte jag ett läppglans på Face i Västermalmsgallerian. I butiken fanns två biträden, en tjej i min egen ålder och en tant 60+. Den unga tog hand om mig men tanten envisades med att lägga sig in konstant.
När jag betalade kommenterade jag nyansen jag köpt (Pion om någon nu nödvändigtvis vill veta) med att den blir snygg på vintern om man har blek hy ( som jag, som har närmast perfekt pigment blir). Då säger tanten - Ja och så är den så kvinnlig. Jag sa inget men finns det något läppglans som gör att man ser okvinnlig ut? Eller till och med manlig ut? Bara undrar. Är det en generationskrock? Fattar ingenting.

1 kommentar:

åbf sa...

Jag har ofta funderat över hur det där med att saker och attribut kan anses kvinnliga/okvinnliga som om det är inte längre är mina bröst och mitt kön och mina hormoner som gör mig till tjej, utan var på kroppen jag har hår, vilka skor jag väljer och om jag sminkar mig. Och om jag då väljer vissa av dessa attribut men väljer bort andra, växlar jag då mellan kvinnlighet och okvinnlighet eller är jag semikvinnlig då?